Tereza Kučerová

Bachelor's thesis

Metody hodnocení a zkoušení medu s důrazem na jeho jakost a pravost

Methods of evaluation and testing of honey with emphasis on its quality and authenticity
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá metodikou hodnocení a zkoušení medu. Charakterizuje jednotlivé složky obsažené v medu a jeho vlastnosti. Práce se věnovala stanovením těchto parametrů a uvádí metody jejich stanovení. Charakterizována je především chemicko – fyzikální analýza, která zahrnuje senzorickou analýzu, stanovení obsahu vody, obsahu cukrů, sacharózy polarizací, poměru izotopů 13C/12C, hydroxymethylfurfuralu …more
Abstract:
This bachelor thesis is concerned with the methodology of honey evaluation and testing. It characterises the different components contained in honey and its properties. The thesis deals with the determination of these parameters and presents methods for their determination. It describes mainly the chemical and physical analysis, which includes sensory analysis, determination of water content, determination …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Antonín Přidal, Ph.D.
  • Reader: Jiří Svoboda, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta