Změny obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivity v extraktech máty – Bc. Denisa Zemánková
Bc. Denisa Zemánková
Master's thesis
Změny obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivity v extraktech máty
Changes in Polyphenol Content and Antioxidant Activity in Mint Extracts
Abstract:
Diplomová práce se v teoretické části zabývá charakteristikou máty, jejími vlastnostmi a chemickým složením. Dále popisem antioxidantů, jejich působením a popisem analytických metod využívaných ke stanovení antioxidační aktivity, polyfenolů a vitaminu C. Praktická část se zabývá změnami celkového obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivity (DPPH a ABTS) spektrofotometrickou metodou v extraktech …moreAbstract:
The thesis in the theoretical part deals with the characteristics of mint, its properties and chemical composition. It also deals with the description of antioxidants, their effects and description of analytical methods used for determination of antioxidant activity, polyphenols and vitamin C. The experimental part deals with the changes of the total content of polyphenols and antioxidant activity …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2017
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZEMÁNKOVÁ, Denisa. \textit{Změny obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivity v extraktech máty}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/uum71n/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zemánková, Denisa. Změny obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivity v extraktech máty. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Terezie Husarová -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v koření sumak
Natálie Sonia Měrková -
Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana
Sabina Kuncová -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda