Bc. Markéta Vaštová

Bachelor's thesis

Kulinární tradice v gastronomii na Chebsku

Culinary traditions in gastronomy in Cheb Region
Abstract:
Tématem této bakalářské práce jsou Kulinářské tradice v gastronomii na Chebsku. Tato práce je rozdělená do tří částí. Obsahem první části je vývoj gastronomie v historii a vymezení pojmů v gastronomii. Dále je zde popsaná historie Chebska, chebské tradiční Valdštejnské slavnosti, vymezení pojmů jako jsou tradice, zvyky, obyčeje. Dále vysvětluji, co je to regionální a sezónní potravina, uvádím jejich …more
Abstract:
Topic of bachelor’s thesis is Culinary traditions in gastronomy in Cheb region. Bachelor’s thesis will be divided into three parts. The content of this thesis in the first part is definition the concept of gastronomy. Also, will be here described history of Cheb region and traditional festivities like Valdštejn festivities and definition of traditions, habits, customs. Then will be described what is …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 6. 2021

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 9. 2021
  • Supervisor: Ing. Zbyněk Vinš
  • Reader: Ing. Petr Studnička, PhD.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze