Kulinární tradice v gastronomii na Chebsku – Bc. Markéta Vaštová
Bc. Markéta Vaštová
Bachelor's thesis
Kulinární tradice v gastronomii na Chebsku
Culinary traditions in gastronomy in Cheb Region
Abstract:
Tématem této bakalářské práce jsou Kulinářské tradice v gastronomii na Chebsku. Tato práce je rozdělená do tří částí. Obsahem první části je vývoj gastronomie v historii a vymezení pojmů v gastronomii. Dále je zde popsaná historie Chebska, chebské tradiční Valdštejnské slavnosti, vymezení pojmů jako jsou tradice, zvyky, obyčeje. Dále vysvětluji, co je to regionální a sezónní potravina, uvádím jejich …moreAbstract:
Topic of bachelor’s thesis is Culinary traditions in gastronomy in Cheb region. Bachelor’s thesis will be divided into three parts. The content of this thesis in the first part is definition the concept of gastronomy. Also, will be here described history of Cheb region and traditional festivities like Valdštejn festivities and definition of traditions, habits, customs. Then will be described what is …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 6. 2021
Identifier:
https://is.vsh.cz/th/cce86/
Thesis defence
- Date of defence: 2. 9. 2021
- Supervisor: Ing. Zbyněk Vinš
- Reader: Ing. Petr Studnička, PhD.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality Management
Theses on a related topic
-
Migration of spices and their integration in national gastronomy
Nikita Fomin -
Kulinářské tradice Těšínska a jejich uplatnění v současné gastronomii
Barbora Lukášová -
Lehnwörter deutscher Herkunft im Ukrainischen (Sachbereiche Gastronomie, Kochen und Essen)
Valeriia Borysova -
Národní kuchyně Ruska se zaměřením na porovnání západní a východní oblasti ruské gastronomie
Ekaterina Popova -
Vývoj českého kulinářství
Kateřina Limbergová -
Jídlo a gastronomie v rozvoji lokality (oblast Krkonoš a případ Špindlerova Mlýna)
Michaela Maňáková -
České státní svátky – Didaktické materiály pro výuku českého jazyka a literatury na druhém stupni základní školy
Hana Rubická -
Ruský kalendář: svátky a pranostiky v kontextu překladu do češtiny
Daniela Švábová