Porovnání jakosti komerčního výrobku a masného výrobku bez přídatných látek – Bc. Alena Světlíková
Bc. Alena Světlíková
Diplomová práce
Porovnání jakosti komerčního výrobku a masného výrobku bez přídatných látek
Comparison of the quality of a commercial product and a meat product without food additives
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na problematiku použití potravinářských přídatných látek v masné výrobě. Byly vyrobeny dvě varianty salámu Vysočina a Gothajského salámu, které se lišily obsahem přídatných látek, a to varianta bez obsahu přídatných látek a druhá varianta obsahující přídatné látky. Předmětem experimentu bylo porovnat rozdíly jakostních parametrů mezi těmito variantami, a to pomocí chemické …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the use of food additives in meat products. Two variants of Vysočina salami and Gothaj salami were produced in a different food additive content, first variant without food additives and second variant with food additives. The subject of the work was to examine differences in quality parameters between the variants by chemical analysis, instrumental colour analysis and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přídavku glutamanu sodného na senzorické vlastnosti tepelně opracovaných masných výrobků
Jarmila Hýžová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Analýza vlivu vybraných faktorů na hodnocení senzorických vlastností čokolád
Nikola Neuwirthová -
Senzorická analýza potravin
Lucie KAŇOKOVÁ -
Senzorická analýza pro vyhodnocení pachu z potištěného offsetového materiálu
Tereza Prudká -
Analýza pohárov využívaných v súčasnej nápojovej gastronómii
Anna Cimbaľáková -
Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v závislosti na receptuře
Kamila Řehůřková