Jakostní parametry larev potemníka moučného při různých režimech technologické úpravy – Bc. Veronika Božena Hendrychová
Bc. Veronika Božena Hendrychová
Diplomová práce
Jakostní parametry larev potemníka moučného při různých režimech technologické úpravy
Quality parameters of the mealworm larvae at different processing regimes
Anotace:
Tato práce se zabývá vlivem technologické úpravy na jakostní parametry larev potemníka moučného. Byla měřena pevnost, barva a senzorická jakost u larev potemníka moučného usmrcených varem nebo šokovým zmrazením, blanšírovaných po dobu 1, 3 nebo 5 min a sušených při teplotě v rozmezí od 110 ℃ do 140 ℃ po dobu 20, 30 nebo 60 min. Larvy byly ochuceny varem v roztoku kořenící směsi nebo prosypáním kořenící …víceAbstract:
This thesis deals with the influence of processing regime on the quality parameters of the mealworm larvae. Firmness, color, and sensory attributes were measured in mealworm larvae killed by boiling or shock freezing, blanched for 1, 3, or 5 min, and dried at temperatures ranging from 110 ℃ to 140 ℃ for 20, 30, or 60 min. The larvae were seasoned by boiling in a seasoning mixture solution or by sprinkling …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Roman Pytel, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HENDRYCHOVÁ, Veronika Božena. \textit{Jakostní parametry larev potemníka moučného při různých režimech technologické úpravy}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/v5dfny/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Jakost a bezpečnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Aneta Slavíková -
Vliv reziduí léčiv v krmivu na růst a vývoj larev potemníka moučného chovaného jako krmivo či potravina
Ivana Papoušková -
Retence živin u drůbeže při zkrmování diet s podílem moučky z larev potemníka moučného
Lenka Kudlová -
Modul pro monitorování vybraných skleníkových plynů při chovu larev potemníka moučného
Simona Bílková -
Stanovení nutričních hodnot a pozorování životního cyklu potemníka moučného (Tenebrio molitor)
Radek Vychodil -
Korelace degradačních změn u materiálu z potemníka moučného s výstupními signály z elektronického nosu
Adéla Karteczková -
Vliv gregarin na přežívání a vývoj potemníka moučného v laboratorních podmínkách
Pavla Balková -
Effect of Drying Pretreatments on Air and Solar Drying of Jerky Prepared from Eland (Taurotragus oryx) Meat
Iva Kučerová