Bc. Veronika Božena Hendrychová

Diplomová práce

Jakostní parametry larev potemníka moučného při různých režimech technologické úpravy

Quality parameters of the mealworm larvae at different processing regimes
Anotace:
Tato práce se zabývá vlivem technologické úpravy na jakostní parametry larev potemníka moučného. Byla měřena pevnost, barva a senzorická jakost u larev potemníka moučného usmrcených varem nebo šokovým zmrazením, blanšírovaných po dobu 1, 3 nebo 5 min a sušených při teplotě v rozmezí od 110 ℃ do 140 ℃ po dobu 20, 30 nebo 60 min. Larvy byly ochuceny varem v roztoku kořenící směsi nebo prosypáním kořenící …více
Abstract:
This thesis deals with the influence of processing regime on the quality parameters of the mealworm larvae. Firmness, color, and sensory attributes were measured in mealworm larvae killed by boiling or shock freezing, blanched for 1, 3, or 5 min, and dried at temperatures ranging from 110 ℃ to 140 ℃ for 20, 30, or 60 min. The larvae were seasoned by boiling in a seasoning mixture solution or by sprinkling …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Oponent: Roman Pytel, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta