Hodnocení taxonů sortimentu rodu Origanum L. v podmínkách ekologického a konvenčního způsobu pěstování – Bc. Monika Veserlová
Bc. Monika Veserlová
Master's thesis
Hodnocení taxonů sortimentu rodu Origanum L. v podmínkách ekologického a konvenčního způsobu pěstování
Rating taxa range Origanum L. genus in terms of organic and conventional method of cultivation
Anotácia:
Diplomová práce s názvem Hodnocení taxonů sortimentu rodu Origanum L. v podmínkách ekologického a konvenčního způsobu pěstování pojednává o vlivu typu pěstování na obsahové látky Origanum vulgare L. - obsah silic a celkovou antioxidační aktivitu. Literární část popisuje botanický popis rodu, pěstební postupy v ekologických a konvenčních podmínkách, obsahové látky a použití. Praktická část hodnotí jednotlivé …viacAbstract:
The thesis titled Evaluation taxa range of the genus Origanum L. in terms of organic and conventional production system deals with the growing influence of the type for its contents Origanum vulgare L. - essential oil content and total antioxidant activity. Literary section describes the botanical description of the genus, growing practices in ecological and conventional conditions, content and substance …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Lang, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VESERLOVÁ, Monika. \textit{Hodnocení taxonů sortimentu rodu Origanum L. v podmínkách ekologického a konvenčního způsobu pěstování}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/v7d3cm/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / odbor:
Horticultural Engineering / Horticulture
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita zeleného ječmene
Veronika LORENCOVÁ -
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita a obsah flavonoidů u vybraných zástupců čeledi hluchavkovitých
Klára Jelenová -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí
Magdaléna ZAVADILOVÁ -
Antioxidant activity of hot water infusions and subcritical water extracts from teas and tea-like plants
Kateřina Berková
Názov
Vložil
Vložené
Práva