Gastronomie Ruska a bývalého SSSR v Praze – Bc. Iuliana Zashikhina
Bc. Iuliana Zashikhina
Bakalářská práce
Gastronomie Ruska a bývalého SSSR v Praze
Gastronomny of Russia and the former USSR in Prague
Anotace:
ZASHIKHINA, Iuliana. Gastronomie Ruska a bývalého SSSR v Praze. [Bakalářská práce] Vysoká škola hotelová. Praha: 2019. 71 strana. Cílem práce je charakterizovat gastronomii Ruska a bývalého SSSR, její historie a současný stav v Praze.Ke splnění cíle práce byly stanoveny dvě hypotézy. Metody, které při zpracování práce používám, jsou literární rešerše, pozorování, deskripce, analýza, komparace, syntéza …víceAbstract:
ZASHIKHINA, Iuliana. Gastronomy of Russia and the former USSR in Prague. [Bachelor’s Dissertation] The Institute of Hospitality Management in Prague 8, Ltd.: 2019. 71 pages. The aim of this work is to characterize the gastronomy of Russia and the former USSR, its history and current state in Prague. The methods I use in my work are literature search, observation, description, analysis, comparison, …víceKlíčová slova
gastronomie SSSR Sovětský svaz Ruská kuchyně Ukrajinská kuchyně Arménská kuchyně Gruzínská kuchyně Uzbecká kuchyně jídelní lístek exteriér interier obsluha historie tradice národní jídla analýza gastronomy USSR Soviet Union Russian cuisine Ukrainian cuisine Armenian cuisine Georgian cuisine Uzbek cuisine menu exterior interior service history tradition national dishes analysis
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 11. 2019
Identifikátor:
https://is.vsh.cz/th/hg8yw/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 1. 2020
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Vinš
- Oponent: Ing. Blanka Zimáková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZASHIKHINA, Iuliana. \textit{Gastronomie Ruska a bývalého SSSR v Praze}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/vew7df/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech ukrajinské a české kuchyně
Vendula Hrubá -
Historicko-etymologická analýza české a ukrajinské kuchyně
Michal Hagara -
Vliv ukrajinské kuchyně na Volyňské Čechy
Alena Zutisová -
Do kuchyně nebo do kanceláře? Mediální obraz ženy v ukrajinském lifestylovém časopise Pink v roce 2019
Anastasiia Surai -
Nazvanija bljud russkoj nacionalnoj kuchni i ih češskych ekvivalentov: sopostavitelnyj aspekt
Lesia Tarasovych -
Zvyky a pokrmy kavkazské kuchyně v ruské kultuře (Obyčaji i bliuda kavkazskoj kuchni v russkoj kulture)
Kristýna Pavlíková -
Všední a sváteční jídla ruské kuchyně
Michaela JETMAROVÁ -
Světová gastronomie v Rusku (lingvokulturologické hledisko)
Lucie Červenková