Tereza Kuželová
Bachelor's thesis
Problematika zájmového chovu koz
Issues of pet goat breeding
Abstract:
Tato práce zpracovaná formou literární rešerše popisuje odvětví chovu koz bez tržní produkce masa a mléka. Práce se věnuje zájmovým chovům a těmto vybraným plemenům: zakrslá koza holandského typu, koza Waliská černokrká a koza kamerunská. Další dvě plemena, koza angorská a koza kašmírová, jak vyplývá z názvu, byla vyšlechtěna k produkci srsti. V České republice není odvětví zpracování angorské srsti …moreAbstract:
General aim of this thesis is to describe the goat raising sector of Czech republic exclusive of commercial meat and milk production subjects. This literary research details the non-professional goat raising and interesting traits of a few selected goat breeds, more specifically Dutch Dwarf goat, Valais Blackneck and Pygmy Goat (Cameroon). Angora goat and Cashmere goat are selectively bred, as their …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Milena Fantová, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUŽELOVÁ, Tereza. \textit{Problematika zájmového chovu koz}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/vh3cch/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Animal Science / Companion Animals
Theses on a related topic
-
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Vliv systémů sledování hygieny na zdravotní nezávadnost potravin živočišného původu (mléko, maso)
Jana SVOBODOVÁ -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
From Breeding to Eating: Images of Meat Production and Consumption in Pompeii
Barbora Ruffíni -
Development of the attitude towards meat consumption in Japan
Annette Bedřichová -
The Use of Game Meat in Gastronomy: Social and Ethical Aspects
Maija-Leeza Lidmila -
Influence of animal advocacy movies on behavioral change in meat and dairy products consumption
Adéla Novotná
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights