Vlivy působící na produkci biogenních aminů u Lactococcus lactis subsp. lactis – Bc. Eva POLLAKOVÁ
Bc. Eva POLLAKOVÁ
Diplomová práce
Vlivy působící na produkci biogenních aminů u Lactococcus lactis subsp. lactis
Factors influencing biogenic amine production by strains of Lactococcus lactis subsp. lactis
Anotace:
Tato práce se zabývá tvorbou biogenních aminů bakteriemi mléčného kvašení. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku biogenních aminů, včetně jejich významu a toxických účinků, vznikem, výskytem v potravinách a dále jsou zde popsány mikroorganizmy, které je produkují. Nakonec je věnována pozornost také některým metodám stanovení těchto látek. V praktické části této práce byl sledován vliv vybraných …víceAbstract:
This thesis deals with formation of biogenic amines by lactic acid bacteria. Theoretic part deals with a common characteristic biogenic amines, with thein significancy and toxic effects, genesis, occurence in food. In other are described microorganizms producing biogenic amines. In the end is paied attention also to some methods of determination of these compounds. In practical part of this work was …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
14575
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
POLLAKOVÁ, Eva. Vlivy působící na produkci biogenních aminů u Lactococcus lactis subsp. lactis. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Obsah biogenních aminů v přírodním sýru s přídavkem dekarboxyláza pozitivního kmene Lactoccous lactis subsp. cremoris
Anna MENŠÍKOVÁ -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných kmenů Lactococcus lactis
Tereza PODEŠVOVÁ -
Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu Bifidobacterium animalis subsp. lactis
Iveta Kalousová -
Možnosti snížení produkce biogenních aminů vybranými bakteriemi v podmínkách in vitro
Andrea Dlabajová -
Vliv vybraných přírodních látek na bakterie produkující biogenní aminy
Ivana Huňová -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Možnosti redukce biogenních aminů produkovaných mikroorganizmy
Khatantuul Purevdorj -
Vliv protektivní kultury na produkci vybraných biogenních aminů u \kur{Lactobacillus curvatus\kur{}} v podmínkách \kur{in vitro\kur{}} a v mléce
Adéla Žalková