Markéta Tillerová

Bachelor's thesis

Význam fortifikace potravin vitaminem D

Importance of Vitamin D Food Fortification
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na vitamin D a jeho přínos pro lidskou výživu. Popisuje jeho charakteristiku, metabolismus a funkci v lidském organismu. Součástí práce je popis významu vitaminu D ve výživě, zdravotní důsledky deficitu a jeho výskyt v potravinách. Další část práce je věnována současnému stavu v příjmu vitaminu D. V poslední části je popsána fortifikace výrobků vitaminem D a sortiment produktů …more
Abstract:
The bachelor thesis is focused on vitamin D and its benefits for human nutrition. It de-scribes the characteristic, metabolism and functions of vitamin D in the human body. One part of the thesis describes the importance of vitamin D in nutrition, health impacts of its deficiency and the presence of vitamin D in food. Another part is dedicated to the current situation of vitamin D intake. The last …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Martina Bučková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Tillerová, Markéta. Význam fortifikace potravin vitaminem D. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies