Možnosti využití necereálních mouk při výrobě smaženého pečiva – Bc. Andrea Lisá
Bc. Andrea Lisá
Diplomová práce
Možnosti využití necereálních mouk při výrobě smaženého pečiva
The possibilities of utilization of non-cereal flours in the production of fried bakery products
Anotace:
V diplomové práci byl zkoumán vliv přídavku 5, 10 a 15 % necereálních mouk (pohankové, hrachové, sójové, cizrnové, konopné) do koblih z hlediska ovlivnění nakynutí koblih, jejich textury, barvy a senzorických vlastností. Získané výsledky byly statisticky vyhodnoceny Kruskal-Wallis testem na hladině významnosti α = 0,05, s následným použitím Dunnova post-hoc testu. Při senzorickém hodnocení byly zjištěny …víceAbstract:
The addition of 5, 10 and 15% non-cereal flours (buckwheat, pea, soybean, chickpea, hemp) to donuts was investigated in terms of influencing the dimensions of donuts, their texture, colour, and sensory properties. The obtained results were statistically evaluated by the Kruskal-Wallis test at the significance level α = 0.05, followed by using the Dunn's post-hoc test. Statistically significant differences …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Oponent: Lenka Machálková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Colour grading v americkém žánrovém filmu od roku 1990 po současnost
Filip Neminarz -
Vytvoření zákaznického systému výrobce barev TERNO COLOUR
Tomáš Blažek -
Barva ve filmové tvorbě
Darko Štulić -
English and Czech Colour Idioms. A Comparative Study./Anglické a české idiomy obsahující barvy. Komparativní studie.
Jana CUCHÁ -
Expressing Colour in Language
Tereza MARKYTÁNOVÁ