Vliv rozsahu zelených prací na obsahu kyselin v hroznech odrůdy Ryzlink rýnský ve vinařské oblasti Čechy – Jiří Žaloudek
Jiří Žaloudek
Diplomová práce
Vliv rozsahu zelených prací na obsahu kyselin v hroznech odrůdy Ryzlink rýnský ve vinařské oblasti Čechy
Influence of greenworks on acid content in grapes of Rhine Riesling in wine region Bohemia
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na rozsah zelených prací, tedy jednu z nejdůležitějších agrotechnických operací během vegetace, která ovlivňuje kvalitu a celkový charakter vína. Konkrétně posuzuje míru odzelenění (odstraňování zálistků, osečkování, defoliace atd.) a vliv této činnosti na obsah kyselin v hroznech a víně. Porovnává, zda existuje přímá spojitost mezi množstvím ponechané a odstraněné zelené …víceAbstract:
Thesis is focused on extent of green works, one of the most important agrotechnological operations during vegetation, which affects quality and overall characteristic of wine. Specifically it assesses extent of degreening (side-shoot removal, annual shoot removal, defoliation, etc.) and its influence on content of acids in grapes and wine. It compares if there exists a direct connection between quantity …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Lubomír Lampíř, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŽALOUDEK, Jiří. \textit{Vliv rozsahu zelených prací na obsahu kyselin v hroznech odrůdy Ryzlink rýnský ve vinařské oblasti Čechy}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/vlyppa/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zahradnictví / Produkční zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Vliv odlistění révových keřů bílých odrůd na regulaci cukernatosti a kyselin v hroznech
Radim Holešinský -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Possibilities of Wine and Fish Dishes Pairing
Emil Žižka -
Wine consuption trends
Viktoriya Nasypova -
Pozice wine sommeliera ve vinotéce
Tomáš Ventruba
Název
Vložil
Vloženo
Práva