Bc. Denisa Debnárová

Diplomová práce

Dopad využitia hydrogélov s riadeným uvoľňovaním živín pri pestovaní Zea mays v arídnych oblastiach

Dopad využití hydrogelů s řízeným uvolňováním živin při pěstování Zea mays v aridních oblastech
Anotace:
Aplikace superabsorpčních polymerů má významný efekt při pěstování potravinářských a technologických plodin v aridních oblastech. Tato práce se zabývá zhodnocením dopadu využití SAP s řízeným uvolňováním živin na Zea Mays. Experiment byl založen jako nádobový pokus, během kterého byl u rostlin vytvářen stres způsobený nedostatkem vody. Použití SAP v kombinaci s hnojivy se prokázalo jako efektivnější …více
Abstract:
The application of superabsorbent polymers has a significant effect on the cultivation of food and technical crops in arid areas. This thesis is dedicated to evaluating the impact of the use of SAP with the controlled release of nutrients on Zea mays. The experiment was performed as a pot experiment, during which the plants were under drought stress. The use of SAP enriched by fertilizers has proven …více
Abstract:
Aplikácia superabsorpčných polymérov má významný efekt pri pestovaní potravinárskych a technologických plodín v arídnych oblastiach. Táto práca sa venuje zhodnoteniu dopadu využitia SAP s riadeným uvoľňovaním živín na Zea mays. Experiment bol vykonaný ako nádobový pokus, počas ktorého sa rastlinám vytváral stres nedostatočným polievaním. Použitie SAP v kombinácií s hnojivami sa preukázalo ako efektívnejšie …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Dalibor Húska, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin