Bc. Kristýna Klimšová

Diplomová práce

Možnosti zpracování masa ryb pro regionální výrobce a technologické vyhodnocení takového masného výrobku

Possibilities of processing fish meat for regional producers and technological evaluation of such a meat product
Anotace:
Tato diplomová práce se zaobírá problematikou zpracování masa ryb do masných výrobků. V teoretické části jsou popsány základní principy současné masné výroby, trendy v inovacích zpracování masa a možnosti reformulace receptur se zaměřením na regionální výrobce. V rámci pokusu byly vyrobeny tři skupiny masných produktů s využitím čerstvé svaloviny sumečka afrického (Clarias gariepinus). První skupinou …více
Abstract:
This thesis deals with the issue of processing fish meat into meat products. The theoretical part describes basic principles of current meat production, trends in meat processing innovations and the possibility of reformulating recipes with a focus on regional producers. As part of the experiment, three groups of meat products were produced using fresh muscle of the African catfish (Clarias gariepinus …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta