Bc. Kateřina Zemanová

Diplomová práce

Inhibice oxidačních změn chlazeného kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do nanočástic.

Inhibition of oxidative changes in chilled duck meat by essential oils encapsulated into nanoparticles
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá oxidací lipidů v kachním mase. Oxidace je jedním z hlavních příčin kažení a rychlé zkázy masa. Těmto procesům se v potravinářském průmyslu snažíme zabránit. Vzhledem k nepříznivým a mnohdy toxickým účinkům syntetických aditiv se proto zkoumají nové možnosti využití přírodních látek mezi které esenciální oleje jednoznačně patří. V této práci byl použit esenciální olej …více
Abstract:
This thesis focused on lipid oxidation in duck meat. Oxidation is one of the main cause of spoilage and rapid fat deterioration in meat. We are trying to prevent these processes in the food industry. Due to the unfavorable and often toxic effects of synthetic additives, new possibilities of using natural substances, where essential oils clearly belong, are investigated. In this work, essential oil …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses vti6eo vti6eo/2
15. 4. 2019
Složky
Soubory
Mach, J.
15. 4. 2019
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.