Inhibice oxidačních změn chlazeného kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do nanočástic. – Bc. Kateřina Zemanová
Bc. Kateřina Zemanová
Diplomová práce
Inhibice oxidačních změn chlazeného kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do nanočástic.
Inhibition of oxidative changes in chilled duck meat by essential oils encapsulated into nanoparticles
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá oxidací lipidů v kachním mase. Oxidace je jedním z hlavních příčin kažení a rychlé zkázy masa. Těmto procesům se v potravinářském průmyslu snažíme zabránit. Vzhledem k nepříznivým a mnohdy toxickým účinkům syntetických aditiv se proto zkoumají nové možnosti využití přírodních látek mezi které esenciální oleje jednoznačně patří. V této práci byl použit esenciální olej …víceAbstract:
This thesis focused on lipid oxidation in duck meat. Oxidation is one of the main cause of spoilage and rapid fat deterioration in meat. We are trying to prevent these processes in the food industry. Due to the unfavorable and often toxic effects of synthetic additives, new possibilities of using natural substances, where essential oils clearly belong, are investigated. In this work, essential oil …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZEMANOVÁ, Kateřina. \textit{Inhibice oxidačních změn chlazeného kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do nanočástic.}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/vti6eo/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Natural-based antioxidants in natural rubber compounds
Nikolai Perminov -
Přirozené antioxidanty v potravinách jako prevence oxidativního stresu v organismu
Natálie Kaserová -
Přírodní antioxidanty v čaji
Markéta Štědrová -
Náhrada vitamínu E v krmivech pro výkrm králíků přírodními antioxidanty
Jitka Řezníčková -
Antioxidanty - syntetické a přírodní látky
Veronika MITUROVÁ -
Vliv ošetření oreganovou silicí na kvalitu kachního masa
Jana Vítová -
Ověření antimikrobiální účinnosti rostlinných silic u biltongu (sušeného masa) antilopy losí (Tarotragus oryx)
Kristýna Friedlová -
Možnost prodloužení úchovy čerstvého kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do křemičitých nanočástic
Barbora Lídlová
Název
Vložil
Vloženo
Práva