Využitelnost SE-HPLC k hodnocení pekárenské kvality pšeničné mouky – Bc. Alena HEJDOVÁ
Bc. Alena HEJDOVÁ
Diplomová práce
Využitelnost SE-HPLC k hodnocení pekárenské kvality pšeničné mouky
Usability of SE-HPLC for evaluation of wheat bread-making quality.
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na zjištění využitelnosti SE-HPLC k hodnocení pekárenské kvality pšeničné mouky. Teoretická část popisuje vlastnosti pšeničné mouky a její kvalita-tivní ukazatele, bílkoviny pšeničné mouky a kapalinovou chromatografii. Praktická část se zabývá stanovením podílu jednotlivých bílkovinných frakcí v pšeničné mouce metodou SE-HPLC a vyhodnocením korelací mezi obsahem bílkovinných …víceAbstract:
This work is specialized in utilization of SE-HPLC evaluating bread-making quality of wheat flour. The theoretical part describes the properties and quality characteristics of wheat flour, wheat flour proteins and liquid chromatography. The practical part deals with the determination of the proportion of protein fractions in wheat flour by SE-HPLC and the evaluation of correlations between the content …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22611
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HEJDOVÁ, Alena. Využitelnost SE-HPLC k hodnocení pekárenské kvality pšeničné mouky. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení bílkovin u pšenic z konvenčního a ekologického pěstování a jejich vliv na kvalitu zrna
Anna Sedláčková -
Porovnání výnosu a kvality zrna u vybraných odrůd pšenice ozimé v konvenčním a ekologickém způsobu pěstování
Terezie Voňková -
Vliv odrůdových vlastností pšenice na kvalitativní ukazatele zrna, těsta a pečiva
Markéta Červenková -
Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy
Markéta KYPTOVÁ