Bc. Alena HEJDOVÁ

Diplomová práce

Využitelnost SE-HPLC k hodnocení pekárenské kvality pšeničné mouky

Usability of SE-HPLC for evaluation of wheat bread-making quality.
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na zjištění využitelnosti SE-HPLC k hodnocení pekárenské kvality pšeničné mouky. Teoretická část popisuje vlastnosti pšeničné mouky a její kvalita-tivní ukazatele, bílkoviny pšeničné mouky a kapalinovou chromatografii. Praktická část se zabývá stanovením podílu jednotlivých bílkovinných frakcí v pšeničné mouce metodou SE-HPLC a vyhodnocením korelací mezi obsahem bílkovinných …více
Abstract:
This work is specialized in utilization of SE-HPLC evaluating bread-making quality of wheat flour. The theoretical part describes the properties and quality characteristics of wheat flour, wheat flour proteins and liquid chromatography. The practical part deals with the determination of the proportion of protein fractions in wheat flour by SE-HPLC and the evaluation of correlations between the content …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor: 22611

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2011

Citační záznam

Jak správně citovat práci

HEJDOVÁ, Alena. Využitelnost SE-HPLC k hodnocení pekárenské kvality pšeničné mouky. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin