Vývoj a optimalizace biosensorů pro stanovení karboxylových kyselin ve víně – Bc. Klára Šujanová
Bc. Klára Šujanová
Diplomová práce
Vývoj a optimalizace biosensorů pro stanovení karboxylových kyselin ve víně
Monitoring stability of enzymes and enzyme mixtures for the determination of carboxylic acids in wine
Anotace:
Rostoucí počet analyzovaných vzorků zvyšuje nároky na rychlost analýzy za současného snižování nákladů na danou analýzu. Jedním z možných řešení těchto problémů je využití bioelektronického jazyka. Bioelektronický jazyk lze definovat jako soubor biosenzorů, které využívají biologické složky propojené s fyzikálně-chemickým převodníkem, pro získávání informací o jednotlivých látkách nebo skupině látek …víceAbstract:
Increasing number of analyzed samples increases the demands on speed of analysis which is followed by the effort to reduce the cost of the analysis. The possible solution of these problems is to use bioelectronic tongue. Bioelectronic tongue can be defined as a set of biosensors that use biological components linked to the physico-chemical transducer for obtaining information on individual substances …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2011
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/p0ahn/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2011
- Vedoucí: Mgr. Jiří Žeravík, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biochemie / Analytická biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Communication strategies for selling wine on–line
Tomáš Pelikán -
Víno a párovanie vína s jedlom
Jakub Košút -
Pozice wine sommeliera ve vinotéce
Tomáš Ventruba