Štúdium octového kvasenia vo vybraných druhoch vína – Bc. Kristína Miklovičová
Bc. Kristína Miklovičová
Diplomová práce
Štúdium octového kvasenia vo vybraných druhoch vína
Studium octového kvašení ve vybraných druzích vín
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo posouzení možnosti využití odpadní suroviny při výrobě vína – matolin k výrobě octa a sledování analytických parametrů během průběhu fermentace. Při výběru vhodné základní suroviny jsme zvolili nejrozšířenější odrůdu Malokarpatské vinohradnické oblasti, Veltlínské zelené. Pro náš pokus jsem použila víno z ročníku 2020 a matolínové víno ze stejné odrůdy. Pro optimální …víceAbstract:
The aim of this thesis was to review the possibility of using waste raw materials in the production of wine – marc to produce vinegar and monitoring analytical parameters during fermentation. When choosing a suitable basic raw material, we chose the most widespread variety in the Malokarpatska winegrowing region, Veltlínské zelené. For our experiment I used a wine from the year 2020 and marc wine from …víceAbstract:
Cieľom tejto diplomovej práce bolo posúdenie možnosti využitia odpadovej suroviny pri výrobe vína – matolín na výrobu octu a sledovanie analytických parametrov počas priebehu fermentácie. Pri výbere vhodnej základnej suroviny sme zvolili najrozšírenejšiu odrodu Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, Veltlínske zelené. Pre náš pokus som použila víno z ročníka 2020 a matolínové víno z tej istej odrody …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Ervín Jankura, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Studium inhibice bakterií octového kvašení pomocí siřičitanů
Polina Gorodkova -
Octové bakterie ve vinařské technologii a studium jejich inhibice
Aleš Vavřiník -
Citlivost nežádoucích bakterií octového kvašení k sanitačním prostředkům používaným ve výrobnách nealkoholických nápojů
Simona Sedláčková -
Sledování hladin těkavých mastných kyselin během kultivace ruminální tekutiny v bioreaktoru
Barbora Šoustarová -
Stanovení organických kyselin ve víně
Kristina Cindrová -
Hodnocení parametrů kompostovacího procesu při kompostování matolin
Alice Čížková