Lenka Verzichová

Diplomová práce

Mikrobiologické charakteristiky včelího medu

Microbiological characteristics of bee honey
Anotace:
SouhrnČlověk využívá včelí produkty již odedávna (především med a vosk). Med nachází uplatnění v potravinářství, kosmetice a pro své léčivé účinky i ve farmacii. Pokud jsou ve včelařském provozu dobré hygienické podmínky a med je správně skladován, obsahuje, díky svým vlastnostem, jen poměrně malé množství mikroorganismů. Z nich jsou poté schopny růstu (za vhodných podmínek) pouze kvasinky. Antimikrobní …více
Abstract:
SummaryBee products have been used by the mankind for ages, especially honey and beeswax. Honey has uses in food production, cosmetics and also in pharmacy for its healing properties. With the right hygienic conditions of processing and storing, the honey contains only a low level of microorganisms, from which only yeasts are able to grow (in certain conditions). Antimicrobial properties of honey comes …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 3. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Karel Voříšek, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses w5ys5s w5ys5s/2
30. 3. 2016
Složky
Soubory
Mach, J.
31. 3. 2016
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.