Mikrobiologické charakteristiky včelího medu – Lenka Verzichová
Lenka Verzichová
Diplomová práce
Mikrobiologické charakteristiky včelího medu
Microbiological characteristics of bee honey
Anotace:
SouhrnČlověk využívá včelí produkty již odedávna (především med a vosk). Med nachází uplatnění v potravinářství, kosmetice a pro své léčivé účinky i ve farmacii. Pokud jsou ve včelařském provozu dobré hygienické podmínky a med je správně skladován, obsahuje, díky svým vlastnostem, jen poměrně malé množství mikroorganismů. Z nich jsou poté schopny růstu (za vhodných podmínek) pouze kvasinky. Antimikrobní …víceAbstract:
SummaryBee products have been used by the mankind for ages, especially honey and beeswax. Honey has uses in food production, cosmetics and also in pharmacy for its healing properties. With the right hygienic conditions of processing and storing, the honey contains only a low level of microorganisms, from which only yeasts are able to grow (in certain conditions). Antimicrobial properties of honey comes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 3. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Karel Voříšek, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VERZICHOVÁ, Lenka. \textit{Mikrobiologické charakteristiky včelího medu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/w5ys5s/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Klinická a mikrobiologická charakteristika komunitních kmenů Staphylococcus lugdunensis
Barbora PETŘÍKOVÁ -
Mikrobiologická charakteristika tavených syrov bez tradičných taviacich solí v priebehu skladovania
Mária PLŠKOVÁ -
Mikrobiologická charakteristika kysaných mléčných výrobků během jejich skladování
Kateřina Macurová -
Mikrobiologická charakteristika bakteriálních kmenů izolovaných z cévních katétrů
Jana Ćmielová -
Charakteristika mikrobiologických a organoleptických vlastností biopotravin
Veronika ZAORALOVÁ -
Mikrobiologické charakteristiky půd kontaminovaných thalliem
Hana Blumentrittová -
Vliv adice česneku u tepelně opracovaných masných výrobků na jejich senzorickou a mikrobiologickou charakteristiku
Kateřina DVOŘÁKOVÁ -
Antimikrobní účinky medů na vybrané gramnegativní bakterie
Kamila Lacinová
Název
Vložil
Vloženo
Práva