Bc. Filip Martiník

Diplomová práce

Sůl v technologii přípravy pokrmů

Salt in food preparation technology
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá solí v technologii přípravy pokrmů. Teoretická část popisuje základní vlastnosti soli, její úlohu v lidském organismu, důsledky jejího nadbytku a nedostatku a také vliv dlouhodobého a nadměrného přívodu soli na lidské zdraví. Poslední část této části shrnuje strategie pro redukci soli v potravinách. Praktická část zkoumá vztah mezi koncentrací soli ve varné vodě a v připravené …více
Abstract:
This diploma thesis deals with salt in food preparation technology. The theoretical part describes the basic properties of salt, its role in the human organism, the consequences of sodium abundance and deficiency and the influence of excessive long-term salt intake on human health. The last part of this section summarises the strategies for salt reduction in food. The practical part examines the relationship …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2018
  • Vedoucí: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Petra Hýsková

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta