Sůl v technologii přípravy pokrmů – Bc. Filip Martiník
Bc. Filip Martiník
Diplomová práce
Sůl v technologii přípravy pokrmů
Salt in food preparation technology
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá solí v technologii přípravy pokrmů. Teoretická část popisuje základní vlastnosti soli, její úlohu v lidském organismu, důsledky jejího nadbytku a nedostatku a také vliv dlouhodobého a nadměrného přívodu soli na lidské zdraví. Poslední část této části shrnuje strategie pro redukci soli v potravinách. Praktická část zkoumá vztah mezi koncentrací soli ve varné vodě a v připravené …víceAbstract:
This diploma thesis deals with salt in food preparation technology. The theoretical part describes the basic properties of salt, its role in the human organism, the consequences of sodium abundance and deficiency and the influence of excessive long-term salt intake on human health. The last part of this section summarises the strategies for salt reduction in food. The practical part examines the relationship …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2018
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/a5dec/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2018
- Vedoucí: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Petra Hýsková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční specialista
Práce na příbuzné téma
-
Carbon-modified plastic materials for food packaging
Michal Szczypinski -
Příprava učitele odborného výcviku kuchař - číšník na výuku předmětu Technologie přípravy pokrmu
Jana Pischová -
Inovace učebních materiálů pro předmět Technologie přípravy pokrmů
Martin SEDLÁK -
Inovace výuky předmětu Technologie přípravy pokrmů na střední odborné škole
Martin STÝBLO -
Řešení problematiky obsahu výuky technologie přípravy pokrmů pro obor kuchař - číšník
Jana Pytelová -
Řešení problematiky výuky technologie přípravy pokrmů u slavnostních rautů
Lenka Doležalová -
Technologie přípravy pokrmů ve škole pro tělesně postižené žáky
Kamila Kroupová -
Aktuální vyučovací metody ve výuce předmětu technologie přípravy pokrmů v kontextu RVP pro obor vzdělávání Hotelnictví
Miloš Komínek