Polotvrdé sýry s odlišnými kulturami – Kamila Pechtorová
Kamila Pechtorová
Bakalářská práce
Polotvrdé sýry s odlišnými kulturami
Semi-Hard Cheese with a Different Cultures
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na výrobu polotvrdých sýrů s odlišnými kulturami. V teoretické části jsou charakterizovány polotvrdé sýry a jednotlivé výrobní operace. Dále jsou diskutovány mlékařské kultury vhodné pro výrobu sýrů. Praktická část se zabývá samotnou výrobou polotvrdých sýrů a základními chemickými rozbory. Závěr práce popisuje vliv použitých kultur na senzorické vlastnosti vyrobených sýrů …víceAbstract:
Bachelor thesis is focused on the production of semi-hard cheese with different cultures. In the theoretical part they are characterized by semi-hard cheeses and different manufacturing operations. Furthermore, they describe dairy cultures useful for the production of cheese. The practical part is dedicated to the production of semi-hard cheese and basic chemical analysis. Conclusion The work describes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Pechtorová, Kamila. Polotvrdé sýry s odlišnými kulturami. Kroměříž, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita mléčných výrobků fermentovaných mikroorganismy izolovanými z velbloudího mléka
Barbora Melicharová -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Produkční a vývojové tendence komoditní vertikály mléko
Eva Přibilíková -
Vliv ročního období na tržní produkci sýrárny zpracovávající kravské mléko
Petra Doleželová