Štěpánka Válková
Bachelor's thesis
Analýza překladu jídelních lístků
Analysis of the Translation of Restaurant Menus
Abstract:
Bakalářská práce analyzuje překlady jídelních lístků do německého jazyka vybraných gastronomických provozů v příhraniční oblasti v okresním městě Český Krumlov a obsahuje padesát překladů jídelních lístků. Cílem práce je analyzovat kvalitu překladů jídelních lístků do německého jazyka dle stanovených kritérií, které se zaměřují na kvalitu překladu po sématické stránce, kde bylo sledováno, zda překlad …moreAbstract:
Bachelor thesis analyse the translations of menu of the chosen gastronomic operations to German language in border areas in the region of Cesky Krumlov and includes fifty translations of menu. The main goal of the thesis is the analyse of the quality of the menu translation to German language according to established criteria, that focus on the quality of the translation on a thematic basis, where …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 6. 2017
Identifier:
http://is.vsh.cz/th/15065/vsh_b/
Thesis defence
- Date of defence: 4. 9. 2017
- Supervisor: PhDr. Eva Ottová
- Reader: Ing. Petr Studnička, PhD.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / field:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Hospitality Management (Study in Czech)
Theses on a related topic
-
Alternatívne možnosti podnikov v gastronomickej oblasti počas pandémie COVID-19
Alexandra Šipekiová -
ZHODNOCENÍ ÚROVNĚ PROVOZŮ GASTRONOMICKÝCH ZAŘÍZENÍ VE VYBRANÝCH
Veronika Chmelíčková -
Překlad z oblasti gastronomie s komentářem a glosářem
Eliška KÖLTÖOVÁ -
Terminologická báze a tematické pracovní listy pro inovaci výuky překladu a tlumočení (Gastronomie)
Michaela VOKŘÁLOVÁ -
Překlad vybraných textů z oblasti gastronomie s komentářem a glosářem
Radek SOLICH -
Překlad vybraných lexikálních jednotek nástroji podporujícími strojový překlad - zaměřeno na pojmy z oblasti gastronomie.
Andrea EXNEROVÁ -
Analýza kvality poskytovaných služeb v gastronomických provozech nabízejících menu na slevových portálech
Kateřina Košťálová