Sledování a hodnocení účinnosti vybraných komerčních zlepšujících přípravků pro běžné pečivo – Bc. Alena ŘÍHOVÁ, DiS.
Bc. Alena ŘÍHOVÁ, DiS.
Bakalářská práce
Sledování a hodnocení účinnosti vybraných komerčních zlepšujících přípravků pro běžné pečivo
Influence evaluation of commercial flour improver for common bread
Anotace:
Cílem práce bylo porovnat účinnost 6 zlepšujících přípravků pro běžné pečivo ve dvou koncentracích. Jejich vliv na technologickou jakost mouk byl hodnocen pomocí dostup-ných reologických přístrojů {--}extenzografu, amylografu a alveogfrafu. Stanovení bylo pro-vedeno paralelně na dvou vzorcích mouky. Zjištěné hodnoty uvedených nepřímých metod byly ověřeny laboratorním pekařským pokusem. Ten byl pokládán …víceAbstract:
The aim of the work was to compare the effect of the six ingredients (bread impro-vers) in two concentrations which are used in common bread. Their influence on technolo-gical quality of flour was evaluated by available test equipment. The experiment was done parallely on two samples of flour. Measured parameters were verified by laboratory baking experiment. This experiment was considered as the final …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Identifikátor:
8022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2008
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŘÍHOVÁ, Alena. \textit{Sledování a hodnocení účinnosti vybraných komerčních zlepšujících přípravků pro běžné pečivo}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2008. Dostupné z: https://theses.cz/id/wahys8/.
Jak správně citovat práci
ŘÍHOVÁ, Alena. Sledování a hodnocení účinnosti vybraných komerčních zlepšujících přípravků pro běžné pečivo. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití zlepšujících přípravků v pekařské a cukrářské výrobě
Marie VÍTKOVÁ -
Ověření účinnosti a dávkování jednotlivých složek zlepšujících prostředků
Alena ŘÍHOVÁ -
Školní pokus ve výuce zeměpisu: podzemní voda
Michaela Svojanovská -
Pokus trestného činu
Lukáš Stárek -
Pokus přestupku
Václav Faltýn -
Pokus o obnovu neobnovitelných tradic ve Stříbrných Horách očima scénografa
Julie Ema Růžičková -
Sebeupálení jako vyjádření politického protestu. Jan Palach a Ryszard Siwiec - pokus o srovnání
Anna Kudrnová -
Jáchym Topol, pokus o portrét
Kristýna Janigová