Marek Zbořil

Bachelor's thesis

Technologie pěstování a zpracování jedlých hub a jejich využití v gastronomii

Technology of Growing and Processing of Edible Mushrooms and Their Use in Gastronomy
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá jedlými houbami z gastronomického hlediska. Je v ní zařazena obecná charakteristika jedlých hub, technologie pěstování, zpracovaní a využití v gastronomii. Dále obsahuje životní cyklus hub, seznámení s využitelnými houbami v gastronomii, jejich sběr a konkrétní kulinářské úpravy, nápady a recepty.
Abstract:
The bachelor thesis deals with the edible mushrooms from the gastronomic point of view. It includes the general characteristics of edible mushrooms, technology of cultivation, processing and utilization in gastronomy. It also contains a mushroom life style, familiarization with usable mushrooms in gastronomy, their collection and specific culinary arrangements, ideas and recipes.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Zbořil, Marek. Technologie pěstování a zpracování jedlých hub a jejich využití v gastronomii. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy