Technologie pěstování a zpracování jedlých hub a jejich využití v gastronomii – Marek Zbořil
Marek Zbořil
Bachelor's thesis
Technologie pěstování a zpracování jedlých hub a jejich využití v gastronomii
Technology of Growing and Processing of Edible Mushrooms and Their Use in Gastronomy
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá jedlými houbami z gastronomického hlediska. Je v ní zařazena obecná charakteristika jedlých hub, technologie pěstování, zpracovaní a využití v gastronomii. Dále obsahuje životní cyklus hub, seznámení s využitelnými houbami v gastronomii, jejich sběr a konkrétní kulinářské úpravy, nápady a recepty.Abstract:
The bachelor thesis deals with the edible mushrooms from the gastronomic point of view. It includes the general characteristics of edible mushrooms, technology of cultivation, processing and utilization in gastronomy. It also contains a mushroom life style, familiarization with usable mushrooms in gastronomy, their collection and specific culinary arrangements, ideas and recipes.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZBOŘIL, Marek. \textit{Technologie pěstování a zpracování jedlých hub a jejich využití v gastronomii}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/wi2mnp/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zbořil, Marek. Technologie pěstování a zpracování jedlých hub a jejich využití v gastronomii. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Postavení čokolády v současné gastronomii
Aneta Koubková -
Čaj v nápojové gastronomii
Kateřina Schediwá -
Houby rodu Coprinus - potenciálně léčivé houby
Marie Neterdová -
Mycota: houby v kultuře a umění
Kateřina Holatová -
Houby a houbám podobné organismy v ochraně přírody
Nataša NOVÁKOVÁ -
Studium suprese fytopatogenní houby Sclerotinia sclerotiorum pomocí mykoparazitické houby Coniothyrium minitans
Jana BÍLKOVÁ -
Orchideoidní mykorhizní houby jako endofyté
Dominik Bleša -
Houby schopné tvořit více typů mykorhizních symbióz
Viktor Nagy