Bc. Marek Zbořil

Master's thesis

Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy

Evaluation and Changes of Selected Species of Cultivated Mushrooms During Storage and Culinary Treatment
Abstract:
Diplomová práce se zabývá pěstovanými druhy hub s ohledem na obsah antioxidantů, celkových polyfenolů a vybraných fenolových kyselin ve vývojových stádiích při různých technologických či gastronomických zpracováních. Teoretická část obsahuje obecnou charakteristiku hub; charakteristiku hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) a žampionu dvouvýtrusého (Agaricus bisporus) a vliv jejich účinku na lidské zdraví …more
Abstract:
The thesis deals with cultivated mushroom species with regard to the content of antioxidants, total polyphenols and selected phenolic acids in the development stages during various technological or gastronomic processes. The theoretical part contains the general characteristic of fungi; characteristics of oyster mushrooms (Pleurotus ostreatus) and bisporus mushrooms (Agaricus bisporus) and the effect …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Zbořil, Marek. Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology