Vliv obalového materiálu na trvanlivost vybraných druhů potravin – Bc. Lucie Šašinková
Bc. Lucie Šašinková
Diplomová práce
Vliv obalového materiálu na trvanlivost vybraných druhů potravin
The Influence of the Packaging on the Shelf-life of some Food Types
Anotace:
Diplomová práce se zabývá hodnocením vybraných typů obalových folií při balení vybraných druhů potravin. U vyrobených a komerčně dostupných polymerních fólií se sledují jakostní změny potravin v průběhu skladování. Charakterizují se jednotlivé druhy vyrobených obalových materiálů, způsob balení potravin, a hodnocení trvanlivosti. Obalový materiál byl vyroben z LDPE, EVA, EVOH a Surlynu. Byly vyrobeny …víceAbstract:
The thesis is focused on the evaluation of selected types of packaging films in a relation to a packaging of selected types of food. The thesis operates with manufactured and commercially available polymer films, the monitoring its qualitative changes of food during storage. Particular types of manufactured packaging materials are also characterized in the thesis, the method of food packaging and the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2014
Zveřejnit od: 25. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Dagmar Měřínská, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šašinková, Lucie. Vliv obalového materiálu na trvanlivost vybraných druhů potravin. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv typů balení na trvanlivost masných výrobků
Michaela BURIANOVÁ -
Vliv technologie balení na trvanlivost produktů
Lucie RYKROVÁ -
Netradiční masné výrobky
Monika Sedláková -
Principy prodlužování trvanlivosti masných výrobků
Pavla Doleželová -
Masné výrobky s přídavkem živočišné bílkoviny
Šárka Buchtíková -
Sledování změn jakostních ukazatelů při prodloužení doby trvanlivosti tepelně opracovaných masných výrobků
Radmila Holčíková -
Sledování jakostních parametrů u trvanlivých masných výrobků tepelně opracovaných v průběhu doby minimální trvanlivosti
Barbora KREJČIŘÍKOVÁ -
Kvalita a rozsah mléčných výrobků se zaměřením na sýry
Šárka Horváthová