Vliv obsahu tuku na smáčivost a povrchovou energii čokolády – Bc. Helena Žižková
Bc. Helena Žižková
Diplomová práce
Vliv obsahu tuku na smáčivost a povrchovou energii čokolády
The Impact of Fat Content on Surface Energy and Wettability of Bar Chocolate
Anotace:
Na trhu existuje mnoho různých druhů čokoládových výrobku, které se liší nejen senzorickými a fyzikálně-chemickými vlastnostmi, ale hlavně svou surovinou skladbou a obsahem jednotlivých složek. Tato diplomová práce se u čokoládových výrobků zaměřuje na odlišnosti v použití různých druhů tuků kakaového másla, mléčného tuku, ekvivalentů, popřípadě náhražek kakaového másla. U těchto vzorků byly stanoveny …víceAbstract:
On the market there are many different types of chocolate products which differ both in the sensory and physico-chemical properties together with their raw material composition and the contents of the individual components. This MSc. thesis focuses on differences in the use of different types of fat - cocoa butter, milk fat, equivalents or cocoa butter substitutes in chocolate products. Studied samples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2016
Zveřejnit od: 20. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Žižková, Helena. Vliv obsahu tuku na smáčivost a povrchovou energii čokolády. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 20.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 20. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Měření zeta potenciálu a kontaktního úhlu smáčení vzorků z lokality Darkov
Šárka Dvořáková -
Porovnání barvy, smáčení, drsnosti a tvrdosti neupraveného a termicky upraveného dřeva jedle obrovské
Josef Bárta -
Měření kontaktních úhlů smáčení a určování povrchové energie plastů
Ivo KRÁSNÝ -
Využití metod měření statického a dynamického kontaktního úhlu smáčení pro určení povrchové energie anorganických a polymerních substrátů
Martina KOŘENKOVÁ -
Vyhodnocení účinnosti odmašťování povrchů kovů pomocí online měření povrchového napětí a úhlu smáčení
Kristýna Králová -
Studium smáčení vlákenných struktur pomocí biokompatibilních hydrogelů
Radek Jirkovec -
Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.
Alena BEŇADIKOVÁ -
Čokoláda - Výukový text tématického celku kakao a čokoláda
Markéta Chelíková