Funkční potraviny a jejich benefity na lidský organismus – Monika Dvořáková
Monika Dvořáková
Bakalářská práce
Funkční potraviny a jejich benefity na lidský organismus
Functional foods and their benefits for the human body
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou funkčních potravin a jejich využití širokou veřejností pro zlepšení zdraví. Cílem práce bylo zjistit jaké funkční potraviny jsou využívány, jaký je jejich význam a charakterizovat je. V práci se nacházejí příklady potravin, které lidem při konzumaci přináší více benefitů než jen jejich nutriční hodno- ty. Patří mezi ně i biologicky aktivní látky, různé …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the issue of functional foods and their use by the general public to improve health. The aim of the thesis was to find out what func- tional foods are used, what is their purpose and to characterize them. In this thesis we find examples of foods that, when consumed, bring us more benefits than just their nutritional value. These include biologically active substances …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Martina Koláčková, Ph.D.
- Oponent: Romana Bačová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Marie Přidalová -
Optimization of production and stabilization of biologically active substances from some yeasts and microalgae and their mixed cultures
Samuel Šimanský -
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
Markéta FRIEDBERGEROVÁ