Monika Dvořáková

Bakalářská práce

Funkční potraviny a jejich benefity na lidský organismus

Functional foods and their benefits for the human body
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou funkčních potravin a jejich využití širokou veřejností pro zlepšení zdraví. Cílem práce bylo zjistit jaké funkční potraviny jsou využívány, jaký je jejich význam a charakterizovat je. V práci se nacházejí příklady potravin, které lidem při konzumaci přináší více benefitů než jen jejich nutriční hodno- ty. Patří mezi ně i biologicky aktivní látky, různé …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the issue of functional foods and their use by the general public to improve health. The aim of the thesis was to find out what func- tional foods are used, what is their purpose and to characterize them. In this thesis we find examples of foods that, when consumed, bring us more benefits than just their nutritional value. These include biologically active substances …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Martina Koláčková, Ph.D.
  • Oponent: Romana Bačová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta