Monika Dvořáková

Bachelor's thesis

Funkční potraviny a jejich benefity na lidský organismus

Functional foods and their benefits for the human body
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou funkčních potravin a jejich využití širokou veřejností pro zlepšení zdraví. Cílem práce bylo zjistit jaké funkční potraviny jsou využívány, jaký je jejich význam a charakterizovat je. V práci se nacházejí příklady potravin, které lidem při konzumaci přináší více benefitů než jen jejich nutriční hodno- ty. Patří mezi ně i biologicky aktivní látky, různé …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with the issue of functional foods and their use by the general public to improve health. The aim of the thesis was to find out what func- tional foods are used, what is their purpose and to characterize them. In this thesis we find examples of foods that, when consumed, bring us more benefits than just their nutritional value. These include biologically active substances …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Martina Koláčková, Ph.D.
  • Reader: Romana Bačová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta