Rozdílné pěstitelské technologie u chmele – Antonín Puskarčík
Antonín Puskarčík
Bachelor's thesis
Rozdílné pěstitelské technologie u chmele
Different cultivation technology of the hops
Anotácia:
Hlávky chmele otáčivého (Humulus lupulus L.) jsou klíčovým komponentem ve výrobě piva poskytujícím hořkost, aroma a antimikrobiální vlastnosti. Dnešní trend biopotravin se promítl i do pivovarnictví, které tak začalo vyžadovat chmel v bio kvalitě. Navíc nové poznatky ohledně pozitivních účinků sekundárních metabolitů chmele na širokou škálu nemocí mohou přispět ke zvýšení poptávky po biopivu. Pěstování …viacAbstract:
Cones of hops (Humulus lupulus L.) are a key component in the production of beer, providing bitterness, aroma and antimicrobial properties. Today's organic food trend was also reflected in the brewing industry, which has begun to require hops in organic quality. In addition, new evidence of the positive effects of hop secondary metabolites on a wide range of diseases may contribute to increased demand …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Petr Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Kateřina Veselá -
Ekologické zemědělství v Evropské unii a České republice - komparace výkonnosti biofarmy a konvenční farmy
Petra Strnadlová -
Ekologické zemědělství a biopotraviny živočišného původu
Zdenek Škoda -
Ekonomické zhodnocení přechodu z konvenčního na ekologické zemědělství
Eliška Poskočilová -
Změny v postavení agrárního sektoru v ČR se zaměřením na ekologické zemědělství
Kateřina Chomátová -
Ekologické zemědělství a produkce biopotravin v České republice
Barbora Zatloukalová -
Využití pracovního koně v zemědělství: výhody a úskalí zemědělství s nízkou uhlíkovou stopou
Blanka Valášková Kuldová -
Ekologické zemědělství a jeho vliv na rozvoj venkova v mikroregionu Lounské Podlesí
Věra Zahradníková
Názov
Vložil
Vložené
Práva