Bc. Lukáš Kadlec

Master's thesis

Hodnocení bobtnavosti dehydratovaných produktů.

Evaluation of swelling of dehydrated products
Abstract:
Diplomová práce byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů Zahradnické fakulty Mendelovy Univerzity v Brně v letech 2019/2020. Teoretická část se věnuje aktivitě vody v potravinách, sušením ovoce a zeleniny, lyofilizací, bobtnavostí dehydratovaných výrobků a jejich látkovým složením. V experimentální části bylo u různých vzorků ovoce a zeleniny získaných odlišnými způsoby …more
Abstract:
The diploma thesis was elaborated at the Institute of Post-Harvest Technology of Horticultural Products of the Faculty of Horticulture of Mendel University in Brno in 2019/2020. The theoretical part is devoted to water activity in food, drying of fruits and vegetables, lyophilization, swelling of dehydrated products and their substance composition. In the experimental part, water activity, dry matter …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 6. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
  • Reader: Miroslav Vachůn, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta