Hodnocení bobtnavosti dehydratovaných produktů. – Bc. Lukáš Kadlec
Bc. Lukáš Kadlec
Master's thesis
Hodnocení bobtnavosti dehydratovaných produktů.
Evaluation of swelling of dehydrated products
Abstract:
Diplomová práce byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů Zahradnické fakulty Mendelovy Univerzity v Brně v letech 2019/2020. Teoretická část se věnuje aktivitě vody v potravinách, sušením ovoce a zeleniny, lyofilizací, bobtnavostí dehydratovaných výrobků a jejich látkovým složením. V experimentální části bylo u různých vzorků ovoce a zeleniny získaných odlišnými způsoby …moreAbstract:
The diploma thesis was elaborated at the Institute of Post-Harvest Technology of Horticultural Products of the Faculty of Horticulture of Mendel University in Brno in 2019/2020. The theoretical part is devoted to water activity in food, drying of fruits and vegetables, lyophilization, swelling of dehydrated products and their substance composition. In the experimental part, water activity, dry matter …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Reader: Miroslav Vachůn, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová -
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Ovoce u diabetu mellitu 2. typu
Anna Nováčková -
Mikrobiologické aspekty zeleniny a ovoce v nízkomikrobiální dietě
Aneta Martinková -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová