Milada KŘIVÁNKOVÁ
Bachelor's thesis
Nutriční hodnota vína
Nutritional value of wine
Anotácia:
Cílem práce bylo zpracovat literární rešerši zaměřenou na souhrnný přehled nutriční hod-noty vína. V práci je krátce popsána výživa člověka. Dále je zde zmíněna základní charak-teristika vína, od rozdělení vín v ČR podle vinařského zákona až po vybrané odrůdy révy vinné. Pozornost je věnována také chemickému složení vína. Práce je doplněná o chemický rozbor sacharidů ve víně pomocí metody HPLC a alkoholu …viacAbstract:
Aim of this study was to develop a literature search focused on a summary of the nutritio-nal value of wine. The study briefly describes the human nutrition. There is also mentioned the fundamental characteristics of wine ranging from the wine division in the CR accor-ding to the Wine Act, to selected varieties of grapevine. Attention is paid to the chemical composition of wine. The study is complemented …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22689
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KŘIVÁNKOVÁ, Milada. Nutriční hodnota vína. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy
Práce na příbuzné téma
-
ODRŮDY RÉVY VINNÉ A CHARAKTERISTIKA ODRŮDOVÝCH VÍN VE VINAŘSKÉ OBLASTI JIŽNÍ MORAVA
Kristýna Wejnarová -
Mořské plody ve výživě člověka
Eva Podešvová -
Personalizovaná výživa
Daria Musiienko -
Hodnocení látkového složení zeleniny ve výživě člověka
Adéla Bočková -
Syrovátkový protein ve výživě člověka
Kristýna Dvořáková -
Celozrnné potraviny ve výživě člověka
Kateřina Kořínková -
Hodnocení nízkosacharidových diet a jejich význam ve výživě člověka
Iva Foukalová -
Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka
Klára Zlomková