Biologicky aktivní látky obsažené v čaji, kávě a kakau – Kristýna Marková
Kristýna Marková
Bachelor's thesis
Biologicky aktivní látky obsažené v čaji, kávě a kakau
Biologically active substances contained in tea, coffee and cocoa
Abstract:
V bakalářské práci jsou popsány účinky a chemická struktura vybraných biologicky aktivních látek obsažených v čaji, kávě a kakau. Čajovník (Camellia) patří do čeledi čajovníkovité (Theaceae). Pěstuje se několik odrůd, ale všechny se uvádějí jako variety Camelliasinensis. Hlavním produktem čajovníku jsou listy, ze kterých se vyrábí čaj. V čaji jsou nejvýznamnější především katechiny (8 - 18 %), které …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the effects and chemical structures of selected biologically active substances contained in tea, coffee, and cocoa. The tea plant (Camellia) belongs to the family Theaceae. Several varieties are cultivated, but all of them are referred to as the Camellia sinensisvariety. The main products of the tea plant are leaves from which tea is produced. Catechins (8 - 18 %) are …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MARKOVÁ, Kristýna. \textit{Biologicky aktivní látky obsažené v čaji, kávě a kakau}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/x60425/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Marie Přidalová -
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
Markéta FRIEDBERGEROVÁ -
Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka
Kateřina Polcová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights