Nutriční jakost jedlého hmyzu v závislosti na jeho pohlaví – Bc. Jitka Vyvadilová
Bc. Jitka Vyvadilová
Master's thesis
Nutriční jakost jedlého hmyzu v závislosti na jeho pohlaví
Nutritional quality of edible insects in relation to their sex
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá změnami v nutričním složení u cvrčka domácího (Acheta domesticus) v závislosti na jeho pohlaví. Práce je zaměřena na obsah tuku, profil mastných kyselin a profil aminokyselin.V teoretické části práce byly shrnuty dosavadní poznatky o jedlém hmyzu s hlavním zaměřením na cvrčka domácího a jeho nutriční složení s důrazem na obsah tuku, profil mastných kyselin a profil aminokyselin …moreAbstract:
This thesis deals with changes in the nutritional composition of the house cricket (Acheta domesticus) in relation to its sex. The thesis is focused on fat content, fatty acids profile and amino acids profile.In the theoretical part of the thesis the current knowledge about edible insects was summarized with main focus on house cricket and its nutritional composition, fat content, fatty acids profile …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VYVADILOVÁ, Jitka. \textit{Nutriční jakost jedlého hmyzu v závislosti na jeho pohlaví}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/x63uf3/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Profil aminokyselin v alternativních proteinových doplňcích stravy určených pro sportovní výživu a jejich senzorická přijatelnost u různých skupin konzumentů.
Sabina Špičková -
Vliv tepelného zpracování na stravitelnost a kvalitu proteinu u Tenebrio molitor a Gryllus assimilis
Josef Klabík -
Rostlinné nápoje - vhodný zdroj aminokyselin a ostatních živin?
Matyáš Chalupný -
Porovnání analytických a senzorických vlastností vín před a po sekundární
Kamil Prokeš -
Analýza vybraných markerů u spinocelulárních karcinomů v oblasti hlavy a krku
Martina Jelínková -
Studium interakce modelového komplexu zlata s aminokyselinami cysteinem a selenocysteinem metodou DFT
Milan Říha -
Analýza produkčních ukazatelů výkrmových prasat u různých populací a systémů ustájení
Pavel Nevrkla -
Stanovení vybraných aminokyselin a mastných kyselin v mateřském mléce
Petra Fukasová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights