Nutriční jakost jedlého hmyzu v závislosti na jeho pohlaví – Bc. Jitka Vyvadilová
Bc. Jitka Vyvadilová
Diplomová práce
Nutriční jakost jedlého hmyzu v závislosti na jeho pohlaví
Nutritional quality of edible insects in relation to their sex
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá změnami v nutričním složení u cvrčka domácího (Acheta domesticus) v závislosti na jeho pohlaví. Práce je zaměřena na obsah tuku, profil mastných kyselin a profil aminokyselin.V teoretické části práce byly shrnuty dosavadní poznatky o jedlém hmyzu s hlavním zaměřením na cvrčka domácího a jeho nutriční složení s důrazem na obsah tuku, profil mastných kyselin a profil aminokyselin …víceAbstract:
This thesis deals with changes in the nutritional composition of the house cricket (Acheta domesticus) in relation to its sex. The thesis is focused on fat content, fatty acids profile and amino acids profile.In the theoretical part of the thesis the current knowledge about edible insects was summarized with main focus on house cricket and its nutritional composition, fat content, fatty acids profile …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VYVADILOVÁ, Jitka. \textit{Nutriční jakost jedlého hmyzu v závislosti na jeho pohlaví}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/x63uf3/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Profil aminokyselin v alternativních proteinových doplňcích stravy určených pro sportovní výživu a jejich senzorická přijatelnost u různých skupin konzumentů.
Sabina Špičková -
Vliv tepelného zpracování na stravitelnost a kvalitu proteinu u Tenebrio molitor a Gryllus assimilis
Josef Klabík -
Rostlinné nápoje - vhodný zdroj aminokyselin a ostatních živin?
Matyáš Chalupný -
Porovnání analytických a senzorických vlastností vín před a po sekundární
Kamil Prokeš -
Analýza vybraných markerů u spinocelulárních karcinomů v oblasti hlavy a krku
Martina Jelínková -
Studium interakce modelového komplexu zlata s aminokyselinami cysteinem a selenocysteinem metodou DFT
Milan Říha -
Analýza produkčních ukazatelů výkrmových prasat u různých populací a systémů ustájení
Pavel Nevrkla -
Stanovení vybraných aminokyselin a mastných kyselin v mateřském mléce
Petra Fukasová
Název
Vložil
Vloženo
Práva