Bc. Tomáš Zapletal

Bakalářská práce

Chemické a fyzikální parametry určující kvalitu medu a vín a jejich možné využití pro hodnocení jakosti medovin

Chemical and Physical Parameters that Determine the Quality of Honey and Wines and their Possible use for Quality Control of Meads
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá parametry kvality medu a vína, jejich chemickým sloţením a vyuţitím některých parametrů pro určení kvality medovin. Jsou zde také popsány druhy vyráběných medovin a technologický postup jejich výroby. V experimentální části byl stanoven obsah prolinu spektrofotometrickou metodou ve 20 vzorcích medovin získaných z obchodních řetězců i od soukromých výrobců.
Abstract:
This thesis deals with the quality parameters of honey and wine, its chemical composition and the application of some of the parameters in the mead quality determination. There are also described several kinds of produced meads and its technological production process. The experimental part is focused on the spectrophotometric determination of proline in 20 mead samples that were obtained from chain …více
 

Klíčová slova

med víno prolin medovina
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 7. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 26. 8. 2015
  • Vedoucí: Ing. Soňa Řezková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Zapletal, Tomáš. Chemické a fyzikální parametry určující kvalitu medu a vín a jejich možné využití pro hodnocení jakosti medovin. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická