Bc. Tomáš Zapletal

Bachelor's thesis

Chemické a fyzikální parametry určující kvalitu medu a vín a jejich možné využití pro hodnocení jakosti medovin

Chemical and Physical Parameters that Determine the Quality of Honey and Wines and their Possible use for Quality Control of Meads
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá parametry kvality medu a vína, jejich chemickým sloţením a vyuţitím některých parametrů pro určení kvality medovin. Jsou zde také popsány druhy vyráběných medovin a technologický postup jejich výroby. V experimentální části byl stanoven obsah prolinu spektrofotometrickou metodou ve 20 vzorcích medovin získaných z obchodních řetězců i od soukromých výrobců.
Abstract:
This thesis deals with the quality parameters of honey and wine, its chemical composition and the application of some of the parameters in the mead quality determination. There are also described several kinds of produced meads and its technological production process. The experimental part is focused on the spectrophotometric determination of proline in 20 mead samples that were obtained from chain …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 7. 2015

Thesis defence

  • Date of defence: 26. 8. 2015
  • Supervisor: Ing. Soňa Řezková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Zapletal, Tomáš. Chemické a fyzikální parametry určující kvalitu medu a vín a jejich možné využití pro hodnocení jakosti medovin. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická