Potravinová bezpečnost České republiky – Bc. Mikuláš Zouvala
Bc. Mikuláš Zouvala
Diplomová práce
Potravinová bezpečnost České republiky
Food Security in the Czech Republic
Anotace:
V práci je definována potravinová bezpečnost v konceptu lidské bezpečnosti a v agendě OSN, EU a ČR. Problematika potravinové bezpečnosti je ukázána na případové studii zabývající se pšenicí a základními potravinami vyrábějících se z pšenice chleba a pečiva. Práce analyzuje čtyři pilíře potravinové bezpečnosti dostupnost potravin, přístup k potravinám, využití potravin a stabilitu. K tomuto účelu jsou …víceAbstract:
In the thesis food security is defined by using concept of the human security in agenda of the UN, the EU and the Czech Republic. The problematics of the food security is shown on the case study of wheat and basic food made of wheat bread and pastry. The thesis analyses four pillars of the food security food availability, access to food, utilization of food and stability. For this purpose, are used …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Bohuslav Pernica, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Zouvala, Mikuláš. Potravinová bezpečnost České republiky. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta ekonomicko-správníUniverzita Pardubice
Fakulta ekonomicko-správníMagisterský studijní program / obor:
Hospodářská politika a správa / Regionální rozvoj: Bezpečnost regionu
Práce na příbuzné téma
-
Ekonomický přístup k potravinám a potravinová bezpečnost
Marek Divín -
Potravinová bezpečnost v regionu střední Afriky
Magdalena Staňková -
Ekonomický přístup k potravinám a potravinová bezpečnost
Marek Divín -
Přístupy hospodaření na půdě šetrné k přírodním zdrojům v rámci podpor rozvoje venkova
Kamila Nová -
Obliba a dostupnost lokálních potravin
Monika Crhová -
Pracovníci potravinářských podniků jako zdroj kontaminace potravin
Veronika Kondelová -
Jaké faktory rozhodují o výběru potravin u spotřebitele v ČR
Marcela KLÍMKOVÁ -
Stabilita stability přírodních barviv v různých potravinách
Daniela Malíková