Bc. Pavla WOLFOVÁ

Master's thesis

Vliv kuchyňských úprav na obsah biogenních aminů a polyaminu ve vybraných jedlých houbách.

The influence of culinary processing on content of biogenic amines and polyamine in selected edible mushrooms.
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo stanovení biogenních aminů (BA) a polyaminů (PA) metodou kapalinové chromatografie HPLC, konkrétně histaminu (HIM), tyraminu (TYM), 2 fenylethylaminu (PEA), tryptaminu (TRM), sperminu (SPM), spermidinu (SPD) a putrescinu (PUT) v klouzku strakoši ( Suillus variegatus, (Sw.) Kuntze) a suchohřibu hnědém ( Boletus badius, Fr.). Práce byla zaměřena na vliv kuchyňských úprav …more
Abstract:
The intention of this dissertation was an assessment of biogenic amines (BA) and polyamines (PA) by the usage of high-performance liquid chromatography (HPLC), in the concrete histamine (HIM), tyramine (TYM), 2-phenyl ethylamine (PEA), tryptamine (TRM), spermine (SPM), spermidine (SPD) and putrescine (PUT) in Velvet Bolete ( Suillus variegatus, (Sw.) Kuntze) and Bay Bolete ( Boletus badius, Fr.). The …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Eva Dadáková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

WOLFOVÁ, Pavla. Vliv kuchyňských úprav na obsah biogenních aminů a polyaminu ve vybraných jedlých houbách.. Č. Budějovice, 2018. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakulta

UNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE

Faculty of Agriculture

Master programme / field:
Agriculture Specialization / Biology and protection of "hobby" organisms

 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses xauyit xauyit/2
15/5/2018
Folders
Files
Bulánová, L.
16/5/2018
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.