Zdravotní rizika alimentárních nákaz – Kateřina HUDCOVÁ
Kateřina HUDCOVÁ
Bakalářská práce
Zdravotní rizika alimentárních nákaz
Health hazards of alimentary infections
Anotace:
Práce je zaměřena na zdravotní rizika alimentárních nákaz. Zabývá se otázkami vzniku infekce, jejího přenosu ze zdroje na vnímavého jedince a faktory, které tento proces ovlivňují. Popsány jsou příznaky onemocnění a principy léčby. V práci jsou uvedeny zásady pro prevenci alimentárních nákaz, která primárně spočívá v dodržování zásad osobní a provozní hygieny. Samostatná kapitola je věnována nákazám …víceAbstract:
The focus of this work lies on health hazards resulting from alimentary infections. It analyzes circumstances under which these infections emerge, moments they are transmitted from a source to a susceptible, and aspects that influence this process. Infectious disease symptoms and descriptions of treatment principles are described. Further basic rules for prevention of the alimentary infections are …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2010
Identifikátor:
14603
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HUDCOVÁ, Kateřina. Zdravotní rizika alimentárních nákaz. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Záchyt bakteriálních původců střevních infekcí
Gabriela ZÁBELOVÁ -
Původci střevních infekcí u dětí a jejich kultivace, diagnostika
Jana PETROVÁ -
Alimentární nákazy: znalosti, zkušenosti, vnímání rizik a preventabilní chování
Jana Hájková -
Alimentární nákazy u člověka a jejich laboratorní diagnostika
Michaela GREGOROVÁ -
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A JEJICH ZDRAVOTNÍ RIZIKA
Zuzana Konečná -
Alimentární onemocnění virového původu
Veronika PŘIKRYLOVÁ -
Alimentární nákazy z potravin - intoxikace salmonelou
Irena JEŘÁBKOVÁ -
Prevence alimentárních nákaz v lůžkových zařízeních
Tereza Maryšková