Markéta BUDÍNSKÁ

Bachelor's thesis

Mikroorganismy v pivovarském průmyslu

Microorganisms in brewing industry
Abstract:
Tato bakalářská práce je literární rešerší shrnující aktuální poznatky o mikroorganismech, které ovlivňují jak pozitivně, tak negativně proces výroby piva. V práci je věnována pozornost zejména kvasinkám, jejichž schopnost kvašení se využívá při produkci piva, vína a jiných alkoholických nápojů. Dále jsou charakterizovány druhy Saccharomyces cerevisiae, vyskytující se u svrchně kvašených piv, a Saccharomyces …more
Abstract:
This bachelor thesis is a research summarizing current knowledge on microorganisms influencing both - the positive and the negative process of beer production. Attention is paid mainly to yeasts, whose fermentation capability is used in the production of beer, wine, and other alcoholic beverages. Furthermore, the species of Saccharomyces cerevisiae, found in top-fermented beers, and Saccharomyces pastorianus …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2018

Thesis defence

  • Date of defence: 14. 5. 2018
  • Supervisor: Mgr. Zuzana Rybková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

BUDÍNSKÁ, Markéta. Mikroorganismy v pivovarském průmyslu. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakulta

University of Ostrava

Faculty of Science

Bachelor programme / field:
Biology / Experimental Biology