Markéta BUDÍNSKÁ
Bachelor's thesis
Mikroorganismy v pivovarském průmyslu
Microorganisms in brewing industry
Abstract:
Tato bakalářská práce je literární rešerší shrnující aktuální poznatky o mikroorganismech, které ovlivňují jak pozitivně, tak negativně proces výroby piva. V práci je věnována pozornost zejména kvasinkám, jejichž schopnost kvašení se využívá při produkci piva, vína a jiných alkoholických nápojů. Dále jsou charakterizovány druhy Saccharomyces cerevisiae, vyskytující se u svrchně kvašených piv, a Saccharomyces …moreAbstract:
This bachelor thesis is a research summarizing current knowledge on microorganisms influencing both - the positive and the negative process of beer production. Attention is paid mainly to yeasts, whose fermentation capability is used in the production of beer, wine, and other alcoholic beverages. Furthermore, the species of Saccharomyces cerevisiae, found in top-fermented beers, and Saccharomyces pastorianus …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2018
Thesis defence
- Date of defence: 14. 5. 2018
- Supervisor: Mgr. Zuzana Rybková, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
BUDÍNSKÁ, Markéta. Mikroorganismy v pivovarském průmyslu. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biology / Experimental Biology